Usi de garaj rezistente la vant puternic!

usa de garaj Carmen

In general, deschiderile cele mai mari dintr-o cladire (ferestre mari, usile de garaj, etc.) sunt si cele mai expuse unor factori de mediu agresivi (ploaie puternica, grindina, vanturi puternice).

La o locuinta, casa, usile de garaj se considera a fi deschiderile cele mai mari, implicit punctele cele mai vulnerabile ale casei dumneavoastra in fata furiei vanturilor. Aproximativ 80% din distrugerile locuintelor provocate de vanturi extreme au ca punct de plecare distrugerea usilor de garaj.

Desi sunt deschiderile cele mai mari ale casei, usile de garaj sunt sustinute de obicei doar de sinele de rulare si sunt confectionate in general din materiale usoare pentru a putea fi actionate de motoare de putere medie-mica. Aceste doua lucruri le dau o rezistenta scazuta presiuni frontale de impact. In prezenta vanturilor frontale puternice, usile de garaj sunt supuse unei presiuni pozitive  in zona centrala, ceea ce duce la curbarea ramelor spre interior, fortarea ghidajelor si in final deplasarea rolelor de pe ghidaje. Curentii de aer transversali, provoaca o presiune negativa (respectiv o forta de suctiune) care poate duce la curbarea oricarei usi de garaj catre exterior .

Ambele cazuri mentionate mai sus pot fi evitate insa. Daca locuiti intr-o zona in care incidenta vanturilor puternice este mare, va recomandam sa achizitionati un sistem telescopic de rigidizare a usii de garaj, care va asigura pentru usa respectiva punctul de sprijin necesar pentru a rezista fortei vantului. Acest sistem este destul de ieftin, simplu de montat, nu impiedica functionarea usii si nu necesita manevre suplimentare din partea dumneavoastra pentru a-l folosi. Fabricat din duraluminiu (material foarte usor dar foarte rezistent), sistemul telescopic de rigidizare se fixeaza de usa garajului cu ajutorul unor bratari care impiedica ramele sa fie impinse in interior sau smulse in afara. Stalpul telescopic este ancorat rigid in tavanul garajului si se prinde in podea, imediat in spatele usii, astfel ca nu lezeaza cu nimic aspectul usii.

Atat de simplu si extrem de eficient pentru confortul dumneavoastra.