Importanta izolatiei termice la usile de garaj

PantherMedia A18630722

Un aspect la care nu multa lume se gandeste atunci cand doreste achizitionarea unei usi de garaj, il constituie izolatia termica pe care aceasta o poate oferi garajului dumneavoastra desi aceasta este foarte importanta.

Autoturismele au in structura lor, piese metalice foarte puternic influentate de temperatura mediului ambiant. Modificarea brusca a acesteia ( de exemplu de la rece la cald sau chiar fierbinte, daca vorbim de partile component ale motorului), induce contractari sau destinderi mai lente sau mai bruste, in functie de viteza de oscilatie a temperaturii. Aceste situatii produc in structura metalica a pieselor, initial fisuri microscopice, care se pot foarte usor amplifica si pot creea probleme majore.

Izolarea usilor sectionale ale garajului, impiedica scaderea temperaturii sub limita de inghet, iarna, si totodata cresterea acesteia la valori mult prea ridicate, vara, oferind un mediu cu temperatura relativ constanta. Ceea ce este un lucru ideal, idiferent daca in garaj aveti masina, bicicleta sau alte lucruri.

Usile de garaj sectionale izolate au intre cele doua placi metalice care alcatuiesc sectiunile, spuma poliuretanica , cu grosime intre 20 si 50 mm.  Cea de 50 mm asigura izolarea optima a usilor de garaj, atat din punct de vedere termic cat si din punct de vedere fonic, astfel incat veti putea inclusiv sa interveniti pentru igienizare sau reparatii la autoturism , atunci cand este cazul, la temperaturi confortabile de lucru.