Usa de garaj este bine montata?

usa garaj

Sigur ca, atunci cand te-ai decis asupra usii de garaj care te satisface – atat ca functionare cat si ca aspect – achizitia si instalarea acesteia se rezuma pur si simplu la alegerea firmei care sa va furnizeze produsul si sa realizeze montajul.

In general, este mult mai comod sa faceti instalarea chiar cu firma care v-a vandut produsul, este mult mai simplu de stabilit garantia (atat a montajului cat si a produsului propriu-zis ). Indiferent insa ce varianta veti alege, este normal ca imediat dupa montare sa faceti urmatoarele verificari:

–  verificati echilibrarea usii, cu alte cuvinte, usa trebuie sa coboare simetric, fara socuri, fara ezitari, ambele parti ajungand simultan la baza usii

–  nivelul de zgomot la ridicare sau la coborarea usii trebuie sa fie destul de mic, orice variatie fonica, indicand probleme in functionare care trebuie neaparat remediate

– verificati instalarea sistemelor de siguranta, oprind de cateva ori usa la o anumita inaltime, apoi incercand sa o coborati manual, sau comandati coborarea si opuneti o rezistenta moderata la inaintare. In primul caz, usa trebuie sa ramana ferm pe pozitia unde a fost blocata, iar in cel de-al doilea caz, este neaparat necesar ca usa sa se opreasca din coborare si sa se retraga putin.

Daca oricare dintre aceste verificari nu va satisface, atunci este momentul sa cereti firmei de montaj sa remedieze imediat problemele depistate.